Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πεθερές και νύφες!!!!

Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς πεθερά...δεν υπάρχουν νύφες χωρίς καυγά...δεν υπάρχουν χωρισμοί χωρίς να φταίνε τρίτοι!!! Δυστυχώς μεγαλώσαμε ακούγοντας συνέχεια τους μεγαλύτερούς μας να μας διηγούνται άσχημες ιστορίες και πολλές φορές κομικοτραγικές για έννοιες όπως πεθερά-νύφη-γαμπρός...Εάν μας δίνανε γλαστράκια να τα τοποθετήσουμε δίπλα σε φωτογραφίες πεθερικών ,ίσως και να βάζαμε κακτάκια με πολλά αγκάθια!
Είμαι μάνα και μάλιστα μάνα που μεγαλώνει και κόρη και γιούς.Δεν αντιλέγω πως το μεγάλωμα του γιού γίνεται λίγο πιο στοργικό και λίγο πιο κανακευμένο.Είναι το αγοράκι σου,ο πρώτος άντρούλης που σκίζεται για την μανούλα του..είναι ο άντρας που απο πολύ μικρός θα κάθεται να σε χαζεύει που βάφεσαι,που στολίζεσαι και συνέχεια θα σε επαινεί με λόγια όπως"είσαι η πιο όμορφη μαμά του κόσμου!"
"θέλω να σε παντρευτώ!"
"θέλω να σε αγκαλιάζω και να σε μυρίζω!"
"μαμά όποιος σε πειράξει θα τον κόψω με το σπαθί μου!" κ.α.π
Ώρες μπορώ να σας γράφω το πόσο πολύ δένεται καθημερινά η μητέρα με τον μονάκριβο γιό!!!Όσα χρόνια κι αν περάσουν η μάμα είναι μάνα και θα τον βλέπει σαν το μικρό της αγοράκι που την αγαπάει όσο τίποτε άλλο...έλα όμως που κάποια στιγμή το αγοράκι γίνεται άντρας και μάλιστα ο άντρας κάποιας άλλης γυναίκας! Εκεί είναι που πολλές μανούλες χάνονται και απο γλυκιές υπάρξεις γίνονται θηρία έτοιμα να κατασπαράξουν κάθε αντίπαλο!!!


Εγώ προέρχομαι απο δύο γάμους και το ξέρετε...δυστυχώς δεν ένιωσα ακόμη την καλή σχέση νύφη με πεθεράς...Υπάρχει ένα ρητό που λέει"καλή νύφη κακή πεθερά,καλή πεθερά,κακή νύφη!" Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτό συμβαίνει σε μένα.Ίσως να έτυχε,ίσως να είμαι λίγο παραπάνω έντονη προσωπικότητα και αυτό να αφοπλίζει τους γύρω μου,τις πεθερές καλύτερα και να νομίζουν πως θέλω να τις εξοντώσω...


Γελάω,γελάω πολύ όταν σκέφτομαι τις πεθερές μου και το πόσο άσχημα μου φερθήκανε.Εγώ πράγματι είμαι πολύ καλή νύφη..Το ξέρω και το παραδέχομαι.Ποτέ δεν έχω μιλήσει άσχημα,πάντα με σεβασμό μπροστά τους,μαγειρεύω,δουλεύω ,μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου και φροντίζω απεριόριστα τον άντρα μου,που πραγματικά τον λατρεύω...γιατί λοιπόν δεν αγαπήθηκα;;;;




ζηλέυω κάποιες φίλες μου που έχουν να πούν κάτι καλό για τις σχέσεις τους.Θέλω να πιστέψω πως εάν ξεπεράσουν όλες αυτές οι μανούλες το σύνδρομο με τους γιούς ,τότε ίσως καταλάβουν πως το μόνο που πρέπει να κάνουνε είναι να θέλουν να βλέπουνε το παιδί τους να γελάει και να είναι ευτυχισμένο. Εάν δεν δώσω αυτή την απαραίτητη αγάπη στον γιό της σαφώς και έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να τον υπερασπιστεί και να τον απομακρύνει απο μένα!!!



Μία συμβουλή προς τις πεθερές "τον εχθρός σου,κάντον φίλο σου!!!!"



Και επιτέλους ανοίξτε τα χέρια και αφήστε το αγοράκι σας να πάει μπροστά,να σταθεί στα πόδια του,να γίνει άντρας και να σας κάνει γιαγιά!!
Τί πιο όμορφο δώρο απο τη λέξη γιαγιά!!!!









52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ λέω και θα λέω μην σου πω θα το φωνάζω κιόλας, με τις πεθερές ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά δεν γνωρίζω προσωπικά καμία... Καλημέρα! Νάνσυ

( fortounata) είπε...

ότι και να κάνεις η πεθερά μάνα δεν γίνεται.αλλά και να μην αφήνεις το παιδί σου να μεγαλώσει και να πέρνει αποφάσεις μόνο του ακόμη και στα ήντα .....είναι άρρωστο.έχω 2 γιούς μεγάλους,προσπαθώ να τους αφήνω να κάνουν αυτό που τους αρέσει.έχω και 1 κόρη.νομίζω πωςυπάρχει προκατάληψη από τα νέα κορίτσια για τις πεθερές.αλλά αν έχεις καλή διάθεση να τα βρείς με όλους,τα βρίσκεις και με την πεθερά.φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

mhpws den prospathises ki esy oso eprepe;

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ Νάνσυ μου καμμένη ακούγεσαι!!!!χα!χα!χα!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

φουρτουνιασμενη ψυχη @ Πράγματι μάνα δεν μπορεί να γίνει ποτέ...κι ούτε πρέπει να μπερδεύουμε τους ρόλους..απλά εντάσεις δεν μ' αρέσουν!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ Άντε την πρώτη φορά ήμουν κοριτσάκι 19 χρονών παντρεύτηκα...τώρα στα 32 ξέρω να ξεχωρίζω πότε κάποιος ή κάποια θέλει να με αφανίσει...Το άν προσπάθησα το ξέρει εκείνη και ο άντρας μου...πάντως συγχωρώ κι βλέπω μπροστά!!Αυτό πάντοτε μπορεί να διορθώσει πολλά!!!Ανώνυμη φίλη μου!!!

Mairaki είπε...

όπως είπες κι εσύ...είναι τα κολλήματα του μυαλού τους...οι πεθερές θέλουν πάντα να υπερτερούν απο τις νύφες, σαν μεγαλύτερες, σαν έμπειρες και φυσικά σαν οι πρώτες γυναίκες των γιών τους ( και άντρων αργότερα).....είναι λίγες αυτές που θέλουν να αφήσουν δώσουν τα φτερά στα παιδιά τους, ποτέ και καμιά δεν θα είναι αρκετή, ας είναι και η βέφα, η μαίρη παναγιωταρά...κλπ κλπ.....πιστεύω όμως οτι μια ανοιχτή κουβέντα μεταξύ πεθεράς και νύφης για τις θέσεις τους, είναι κάτι....

Ανώνυμος είπε...

Είναι καθαρά θέμα χημείας πολλές φορές. Εγώ τό ψαξα για πολλάαα χρόνια και κατέληξα πως δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να δούμε καλά η μια την άλλη...μιλώ για μένα και την πεθερά μου. Στη δικη μου περίπτωση δεν υπήρχε καν περιθώριο τυπικής επαφής γτ δεν κρατούσε απέναντί μου κανένα επίπεδο. Έλεγε ό,τι της κατέβαινε έκανε ό,τι μ... της ερχόταν. Πικραινόμουν, πληγωνόμουν, στο τέλος αποφάσισα να απέχω ολοσχερώς από τη ζωή της να μην ξινίζεται η μια απ την άλλη. Ξεκαθαρίστηκα με τον άντρα μου να χειριστεί τη σχέση με την οικογένειά του όπως θέλει και να ενεργεί ως προς αυτή όπως θέλει, αρκεί να απαλλάσει εμένα από κάθε ανάμειξη. Πως μπορεί να γίνει αυτό? από πλευράς μου εύκολα και μου 'φυγε ένα βάρος. Από πλευράς τους? δε με νοιάζει, είναι πρόβλημά τους...ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ! η υπομονή έχει και τα όριά της, όπως και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια! αν αγαπάει κάποιος το παιδί του, πρέπει να στηρίζει και τις επιλογές του! κι εγώ ήμουν επιλογή του γιου τους που έπρεπε να to σεβαστούν! αλλιως τι να πω! μάλλον δεν τους καίγεται και πολύ καρφί για το παιδί τους...
Έχω παραδείγματα εξάλλου ανθρώπων που είχαν
'ενστάσεις' αλλά έδειχναν πάντα το καλύτερο χαμόγελο και την καλύτερη θέληση για να μην γίνουν ποτέ η αιτία να έχει σκιές η ζωή του παιδιού τους.

Ανώνυμος είπε...

μη σκατε κοριτσακια μου αν πεσατε σε κακια πεθερα!ψυχραιμια!χειροτερη απο την δικη μου δεν εχει υπαρξει.24 χρονια περασαν.τιποτα δεν αλλαζει.εσεις παντα να θυμαστε οτι μπακ εχει η αχλαδα την ουρα. αυτη που τωρα σας φαινεται δυναμικια και με λογο και ανακατευεται και επιρεαζει και τοσο χωνεται και σεις τσακωνεστε ανελεητα για παρτι της( πω πω τι δυναμη εχει!)ο μα....ας δεν τολμα να βγαλει κιχ τα κανει πανω του !θα εχετε την ευχαριστηση να την δειτε να γερναει ισως και να χασει τα λογικα της ισως και να τα κανει πανω της ..κανεις δεν ξερει πως μπορει να καταληξει καποιος. στα χερια σας θα πεσει εσεις θα την τριγυρνατε στους γιατρους θα εχει ακρατεια ουρων αεριων και ενιοτε κοπρανων...χαχα για προσπαθηστε να θυμηθητε τοτε που εκανε τον κουμανταδορο και συκωνε τη μυτη ολο και πιο πανω και σεις τρεματε γιατι ο μα...ας εξαρτιοταν απ αυτη μη σας κουραζω γιατι μπορω να γραφω ατελειτα. εχω κι εγω δυο αγορια. το ρεζουμε που εμαθα η νυφη εχει το πανω χερι αλλα δεν τοχει καταλαβει κι αυτο ειναι ενα. τα νειατα της.μη μασατε μια αφηστε τον δικο σας να εχει οτι σχεση θελει με τη μανουλα του εξω απο το σπιτι σας.οτι θελει.μην ανακατευεστε!κι οσο για αυτα που προλαβαν και σας εκανας μανα και γιος ειπαμε μπακ εχει η αχλαδα την ουρα η φυση θα φροντισει για ολα.συμβουλη.μανες αγοριων αν θελετε να βλεπετε τα αγορια σας θα πρεπει να αγκαλιασετε τα καινουργια κοριτσια που ερχονται στην οικογενεια και να τα αγαπησετε!αλλιως μυγα που σας εφτυσε!!

ElenaG είπε...

Φαίνεται είμαι από τις τυχερες!
Είχα μια υπεροχη πεθερά γιατί
ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος
και είχαμε μια υπεροχη σχέση.
Όταν στο τέλος αρρώστησε με Αλτσχάιμερ να φανταστείς εμενα
περίμενε να παω
για να ζήτηση ότι ήθελε.
Είχε 4 κόρες(της μιας το σπίτι της ήταν στην ίδια αυλή) εγώ όμως τη φρόντισα όταν ήταν στα τελευταία της(και οχι μονο φυσικα).
Και η μητέρα μου όμως σαν πεθερά παρότι οι λεβέντες της τα έκαναν
μαντάρα με τις επιλογές τους αυτή πάντα τις σεβάστηκε!
Ελπίζω και εγώ να φανω αντάξια τους!
Ίσως αν της μιλούσες Ιωάννα μου ....!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Mairaki@ ΟΤΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ,ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ..ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ..ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΤΑ ΙΔΙΑ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ Κ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΑΠΛΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ..ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..ΕΚΕΙΝΗ;;;;

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ...Θ'ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΣΩ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ElenaG @ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΛΕΝΑ!ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΠΕΘΕΡΑ!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ας το καλό τους,
τι ήθελες τώρα και μου τη θύμισες, μήπως για να μου χαλάσεις τις διακοπές μου ζουλιάρα;

χαχα!!
καμένη κι εγώ!!!!!
εκείνη χάνει!!!!!
φιλάκια!

έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να δεχόμαστε τις επιλογές τους και να αγκαλιάζουμε με αγάπη τους ανθρώπους της ζωής τους, ελπίζω να το εκτιμήσουν όσο πρέπει, λες να βρούμε κι εμείς κανένα μπελά;

Evie είπε...

Καλησπερούδια από τον Καναδά.

Άνοιξες ένα πολύ σοβαρό θέμα κοπέλα μου που απασχολεί σχεδόν κάθε ζευγάρι, εκτός από πολύ μικρές εξαιρέσεις.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να στενοχωρήσω την Έλενα G, κι ούτε να την κάνω να αμφισβητήσει την αγάπη της πεθεράς γιατί ήταν έτσι αγαπητή και πριν αρρωστήσει, αλλά είναι γεγονός ότι όταν πάσχουμε από Αλτσχάιμερ τα πρόσωπα που γνωρίζαμε παίρνουν άλλη μορφή. Οι κόρες μπορεί να γίνουν τελείως ξένες, ο γιος να γίνει ένας παλιός φίλος, η νύφη να είναι η μαμά της η μια παλιά φιλενάδα κτλ. κτλ.

Η πεθερά είναι πεθερά και ότι και να κάνουμε παραμένει μια πεθερά, όπως κι η νύφη, γιατί κι οι νύφες ζηλεύουν. Είναι αυτή η ζήλεια που δεν μπορούν να ξεπεράσουν κι αυτό προκαλεί την κακία στην συμπεριφορά τους. Αλλά πιστεύω ότι πολλές φορές φταίνε οι κανακάρηδες, που φοβούνται να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους από την αρχή.

Εγώ είχα τόση άσχημη εμπειρία με την δική μου που ορκίστηκα ότι άμα είναι να γίνω έτσι καλλίτερα να πεθάνω, έχω κόρη κ γιό.
Δεν με ενδιαφέρουν οι αγάπες και τα προσποιητά, μόνο θέλω σεβασμό σαν μεγαλύτερος άνθρωπος που είμαι κι όχι επειδή είμαι η πεθερά.

Πίστεψε με, η άγνοια είναι ευδαιμονία !!!! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου και να περνάτε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κόρη μου..εγώ πάντως αγαπώ το γαμπρό μου..ελπίζω να μην έχει παράπονο.Γιο δεν έχω μα αν είχα νομίζω οτι θα αγαπούσα τη νύφη μου αν ήθελα το καλό του γιού μου.

Ανώνυμος είπε...

aktida oi gamproi spania exoun provlhma me tis petheres oi gynaikes einai sthn kontra,mhpws na travhxeis ligo to afti ths korhs de ginetai kai oi dyo petheres na einai lamies kai terata,den to pistevw.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ@ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΟΣ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Evie@ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ..ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!ΕΚΕΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ;;;ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΩ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ!!!ΔΙΚΙΟ,ΔΙΚΙΟ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

αχτίδα@ ΝΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ!ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ανώνυμος @ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ Τ' ΟΝΙΜΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΚΙΑ ΕΛΑ ΠΕΘΕΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

liga egrapsea,polla katalava,xamhlwse tous tonous,glykia mou pote .

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ανώνυμος@ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΙΔΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΣΟ ΧΑΛΑΡΗ ΘΕΛΩ ΕΓΩ..ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ!ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ;ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΩ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ..ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙΣ!!!!

alexa είπε...

ειμαι η 3.36 που εχω 24 χρονια τη χειροτερη πεθερα που εχει υπαρξει.δεν την εχω βεβαια κοντα μου ολα αυτα τα χρονια αλλα τα πρωτα 7 δεν οριζα οικοκενεια.απομακρυνθηκα 600km για να γλυτωσω.περασαν τα χρονια οι ανθρωποι δεν αλλαζουν, οι συνηθειες αλλαζουν περασε τη ζωη της (ζει ακομα)σαν ενα παλιοσκυλο σκεπτομενη μονο τον εαυτο της και πως θα γινεται το δικο της.καταρες δεν αφησε αλλες οσες ηξερε τις ειπε.κατασπαταλησε την περιουσια για να μη μεινει τιποτα στα παιδια της.μη με ρωτησετε γιατι .γιατι απλα ηταν χηρα και δεν ηθελε να παντρευτει ποτε ο γιος της.να τον εχει για παρτι της.ηχαν και πολλα λεφτα και ο εκβιασμος καλα κρατουσε μεχρι που η νυφη (εγω) πηρε τα παιδια και εφυγε κι ετσι..εμεινε με την κακια της ειναι τωρα 81 χρονων.απο τη στιγμη που τραβηξετε(Χ)εσεις ειναι τελειωμενη.εχει δυναμη οσο ειστε εκει και δεχεστε να σας "χτυπανε"αν πειτε_οχι_ειναι γερικα ψοφιμια που περιφερουν το κουφαρι τους αναπολωντας παλιες δοξες και ζηλευοντας σας.αχ συγνωμη αν σας κουρασα...παντως φιλη μου "ποτε"μη δινεις σημασια.φανταζομαι θα περνας πολεμο.απομακρυνσου.καιμη δεχεσαι να μαθαινεις ουτε απο τον δικο σου πραγματα.οτι και να λενε πισω απο την πλατη σου μη σε νοιαζει.αν τα μαθαινεις θα επιρεαζεσαι χωρις να το θελεις.και ξερεις ολα αυτα ειναι δηλητηρια για την ψυχη που δεν προκειται ποτε να φυγουν.μην κανεις δικα σου θεματα αλλων.καλο σου βραδυ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ ολοι στην οικογενεια του πηραν μεγαλυτερες ..οσο για τα παιδια...τα εχω τακτοποιημενα,με τα σδπιτια τους,τα λεφτά τους κι εναν μπαμπα που τους προσφερει πολλα!!!μακαρι οι γιοι μου να παρουν τετοια αξια γυναικα!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η alexa @ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ,ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΑ...ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΟΥΤΕ Τ΄ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝΕ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΠΕΘΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ...

Ελευθερία είπε...

εχω ακουσει τα απειρα απο την πεθερα μου, εκλαψα, εκλαψα, εκλαψα....
και τι καταλαβα??? τιποτα
μαλωνα με τον αντρα μου, μαλωνε αυτος μαζι της και μετα μου το φορτωναν κιολας
παιδακι εγω, 17 χρονων τη γνωρισα, δεν ηξερα να το διαχειριστω ολο αυτο.
αλλα ουτε ο γιος της, βλεπετε ειμαστε συνομιλικοι
με το περασμα των χρονων εμεις καναμε το δικο μας σπιτι, ευτυχως μακρια ειπα τοτε, παντρευτηκαμε, καναμε παιδια.
τοτε αλλαξαν τα πραγματα, βλεπετε δουλευα διπλα στο σπιτι μου και επρεπε να της παω την κορη μου 64 ημερων να την κρατησει για να παω στη δουλεια
εκανα την ιδια διαδρομη 4 φορες την ημερα, συνενοηση.... μπουζουκι
αυτη να κανει τα δικα της και εγω να εκνευριζομαι χωρις να μιλαω, την ειχα αναγκη, την αλλη μερα θα επρεπε να ξαναπαω το παιδι.
εκει καπου εμαθα να συμβιωνω μαζι της
εκανα εγω οτι δεν εβλεπα, εκανε αυτη οτι δεν ακουγε και καπου εκει βρηκαμε την χρυση τομη
οχι αγαπημενες δεν ειμαστε
αλλα για χαρη του γιου της που τον λατρευω και των παιδιων μου, που δεν εχουν αλλη γιαγια, προσπαθω να ειμαστε καλα!!!
η αληθεια ειναι οτι εκανε ηταν απο την τρομερη αγαπη στο γιο της
πραγματικα μετα απο τοσα χρονια μαζι τους την ευχαριστω που εκανε τον αντρουλη μου, τον μεγαλωσε και τον εκανε αυτο που ειναι, αλλα την ευχαριστω που μου προσεχε τα παιδια μεχρι να πανε στον παιδικο και οποτε την χρειαστω προσπαθει να ειναι εκει.
ευχομαι απο τα βαθυ της ψυχης μου οταν γινω πεθερα, εχω και γιο και κορη, να γινω μια καλη πεθερα που το μονο που θα την νοιαζει ειναι να ειναι καλα τα παιδια της
και να ειμαι κοντα, οχι διπλα, να τα βοηθησω οσο μπορω, γιατι το μακρυα το εζησα και ειναι... σκοτωμα
στο μεταξυ εχω πει απο τωρα τον αντρα μου οτι αν με βλεπει να παρεκτρεπομαι, σαν πεθερα, να μου την λεει, μια και αυτος ειναι πιο κουλ ;)

Μαρια είπε...

Καλημερα πανεμορφο κοριτσι....ειχα την τυχη να γνωρισω την αγαπημενη σου οικογενεια να μιλησω μαζι σου και να καταλαβω τον χαρακτηρα σου...Οι περισσοτερες πεθερες ξεχνουν οτι καποτε υπηρξαν κι αυτες νυφες με πεθερα...Την λεξη αγαπη ,ερωτα την βαζουν στα Ελληνικα καλουπια ..Θα μου επιτρεψεις να πω οτι ισως οι πεθερες σου δεν εχουν την ωριμοτητα να σκεφτουν οτι ηαγαπη δεν οριζεται απο την ηλικια και απο το πορτοφολι..Λυπαμαι γιατι εισαι τοσο ομορφη και καλη ...και διακρινω οτι θαθελες πολυ να ειχες μια πεθερουλα να πινατε καφεδακι μαζι...Η πεθερουλα σου χρειαζεται μαθηματα ...Ευχομαικαποτε να καταλαβειτο λαθος της γιατι οποια μητερα αγαπαει τον γιο της θα πρεπει να αγαπαει και την νυφη...Εχω γιο και θα προσπαθησω ποτε να μην πληγωσω τον γιο μου σε θεματα καρδιας..

Μαρια είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

aktida oi gamproi spania exoun provlhma me tis petheres oi gynaikes einai sthn kontra,mhpws na travhxeis ligo to afti ths korhs de ginetai kai oi dyo petheres na einai lamies kai terata,den to pistevw.
Λιγα λογια κυρα μου για το κοριτσι γιατι ανωνυμα γραφεις?Αρα το φαρμακερο σχολιο σου δειχνει ανθρωπο που δεν ειναι ντομπρο .Γιατιφοβασαι,ολοιμας μιλουμε με ονοματεπωνυμο..Αντε κυρα μου ριξε το φαρμακι σου αλλου να μην σε βρουμε ποια εισαι μια καιμε ενα κλικ βρισκουμε καιπου μενεις .Θαπρεπε να ντρεπεσαι αν εισαι γυναικα ...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι η ανώνυμη του 8ου σχολιου κατω απ το σχολιο της 'mairaki'. το θεμα με αγγιξε κι εχω μπει πολλες φορες. το ονομα μου ειναι Αμαλια. Ειχα παλια κι εγω μπλογκ και το εκλεισα. γιατι δεν αντεχα τα μυχια μου να πεσουν στα χερια γνωστων σε εισαγωγικα με κακες προθεσεις. κι αυτο εγινε με σενα Ιωαννα μου, οπως βλεπω τωρα. Πετανε βλεπω ευκολα ατακες που πονανε. Μεγαλυτερη, με δυο παιδια κλπ...κοπέλα μου, μη μασας! την καρυδια που εχει καρυδια χτυπανε! ζηλεια και κακια βλεπω και θελω να πω πως ολα εδω θα μεινουν κι ας το σκεφτουν καλα μερικοι! η ζωη είναι μικρη και ειναι κριμα να τη σπαταλαμε με χολη, ζηλεια και κακια. Είσαι νεα, ομορφη, εξυπνη και πανω απ ολα ικανη...Αξια να αγαπηθεις. Κλεισε τη διοδο στους κακοπροαιρετους! ειναι κριμα....

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ελευθερία@ ME ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ..ΠΕΡΑΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Ο/Η Ανώνυμος @ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ..ΟΜΩΣ ΔΕΝ Θ'ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΑΠΛΑ Σ' ΑΓΝΟΩ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΒΥΝΩ...Α!!!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΧΘΕΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΣΟΥ...ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΑΜ ΒΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟ...ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΣΕ Γ... ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙΣ!!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΑΜΑΛΊΑ@ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΥΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΜΟΥ..ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΟΡΑ..ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗ...ΑΤΕΚΝΕΣ Η' ΑΓΑΜ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!!ΓΕΛΑΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ!!!ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ..ΦΙΛΑΚΙΑ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Μαρια@ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ..ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΑΜ..ΝΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ...ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΩ 5 ΛΕΠΤΑ ΧΑΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησα το απόγευμα να σου αφήσω για πρώτη φορά ενα σχόλιο,αν και σε διαβάζω καιρό,και μετά το μετάνοιωσα.Ηθελα να σου πω να κάτσεις στον καναπέ σου,ευτυχισμένη με την οικογένεια σου,και να αφήσεις τις γνωστές- άγνωστες ανώνυμες να εκτίθενται.Η απάντηση η δική σου είναι η ευτυχία του σπιτιού σου.Αργότερα όμως ειδα τον τρόπο που διάλεξες να τις αντιμετωπίσεις.Εκανες λάθος. Διάλεξες τα δικά τους όπλα που ειναι πολύ χαμηλά,έπαιξες στο δικό τους γήπεδο που ειναι πολύ βρώμικο.Κατερίνα.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

@ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΛΟΚ..ΔΕΝ Μ'ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ..ΑΠΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΥΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα καλο Πασχα σε ολους!μερα που βρηκα να μπω ε?ετυχε...αλλα θα σκασω αν δεν τα πω τα σκεφτηκα παλι αι φουντωσα!ειμαι πολυ μικρη βεβαια 24 ετων 2 χρονια παντρεμενη πριν ενα μηνα γεννησα το πρωτο μου παιδακι αλλα την αλλη μερα ο Θεουλης μου το πηρε κοντα του!!απο τοτε καταλαβα τι εστι πεθερικα μεχρι τωρα ειμουν σεβασμο στους μεγαλυτερους και κυριως στα πεθερικα..αλλα ως εδω..θυμωσαν γιατι το παιδακι μου κηδευτηκε στο δικο μου χωριο ο αντρας μου δεν ηθελε να το εχουμε εδω που μενουμε για να μην πηγαινω ολη μερα και ειναι στην δουλεια αυτος και σκεφτεται και μενα..λαθος-σωστο δεν ξερω νομιζω καλα πραξαμε ειναι κοντα αλλωστε και το δικο μου χωριο παω παλι σχεδον καθε μερα αλλα με μετρο εχω την μαμα μου παντα μαζι μου...το πηραν πολυ εγωιστικα σαν ανταγωνισμο χωριων ελεος?...στα 9μερα του μωρου μου τους πειραξαν τα κολυβα που ειχαμε,θυμωσαν με τους γονεις μου λες και εκαναν κατι κακο απλα μας βοηθησαν με τις διαδικασιες μιας και αυτοι δεν ρωτησαν για τιποτα,,,ακουσα πολλα..παρα πολλα..ειχε να ανεβει δεκα μερες να δει αν ζω η αν πεθανα μενουμε πανω-κατω..αλλα και εγω τις τα εσουρα κανονικοτατα,,ειμαι πληγωμενη πολυ για το παιδι μου και εχω και τους θυμους απο πανω και τον αντρα μου αντι να τον στηριξουν σαν γονεις τον φορτωσαν και αυτον με θυμους...δεν μπορω να ηρεμισω...νομιζουν οτι επηρεασρηκε απο τους δικους μου αλλα δεν ειναι ετσι εμεις αποφασισαμε για τα παντα αλλα δεν νοουν να σεβαστουν τις αποφασεις μας σε σχεση με το παιδακι μας..αυτα προς το παρων..συγνωμη αν τα ειπα ισως καπως μπερδεμενα τα γραφω και εχω ενταση παλι!σημερα θα φαμε μαζι τους την παραμικρη μαλακια να πουνε στο θεμα αυτο εχω φυγει...

Ανώνυμος είπε...

Geia sas...Egw eimai pantremenh 13 xronia kai ta 11 xronia ta phgaina polu kala me tn pethera mou Aristes sxeseis eixame,san files vlepame h mia thn allh..Omws otan egw arxisa na ekferw gnwmh kai na diafonw mazi ths ,pragma to opoio den ekana prin,ta pragmata alaxan ola gurisan mpoumerang giati tolmhsa na lew kai thn dikh mou epitelous gnwmh..Katalava pws tosa xronia prospihtan mazi mou eithele na me exei tou xeriou ths otan thelisa kai egw na ginw autonomh na anasanw kai na mhn ths dinw pia logariasmo to th kanw me ton antra mou kai pws thn zwh mas emeis pia tha thn orizoume,den ths arese katholou kai apofasise pws eprepe na me vgalei apo thn mesh...Eimai polu plugomenh niwthw prodomenh kai auth h adikia me pnigei...

Ανώνυμος είπε...

Νυφη και πεθερα! σπανια νομιζω μπορουν να τα βρουν. Η πεθερα μου με κατηγορει πισω απο την πλατη μου οτι αφηνω τον γιοκα της και πηγαινω στο χωριο για να δω τους γονεις μου το σαβ/κο! Οταν χωρισα χρυση μου με το γιοκα σου εσυ ωμου εδωσες στεγη που δεν ειχα? η μανα μου παντα ετοιμη να με βοηθησει με τα παιδια ενω αυτη το ειχε δηλωσει απο πριν " εγω δε βοηθω! αυτη να τα μεγαλωσει που τα εκανε!!" παρολα αυτα σημερα που εκανε επεμβαση, τη βοηθησα στις δουλειες και ανεκτικα τα μουτρα και την απομακρυνση επειδη επισκεπτομαι τους γονεις μου. Οι πεθεροι κακα τα ψεματα, αγαπουν τη νυφη απλα και μονο επειδη η νυφη αγαπαει το γιο τους. Αν το ζευγαρι χωρισει ουτε θα ασχοληθουν με τη νυφη, φτανει να ειναι καλα ο κανακαρης τους. Τον χρονο μας καλα κανουμε να τον αφιερωνουμε σε αυτους που μας αγαπουν πραγματικα, για αυτο που ειμαστε. Αφου δεν σας το λεω, ας το πω εδω στο blog: πεθερουλα πεθερουλη μια φορα το τριμηνο να σας βλεπω ειναι και πολυ σας.

HELEN είπε...

ΑΧ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!ΕΙΜΑΙ 24ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΜΕΝΗ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ Η ΠΕΘΕΡΑ Μ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΡΧΟΤΑΝ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΕΒΑΛΑ ΤΝ ΑΝΤΡΑ Μ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΔΝ ΞΑΝΑΗΡΘΕ.ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ Κ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ Μ ΚΡΑΤΑΩ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ Γ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑΩ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΨΩΝΑΡΑ Κ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙ ΚΑΝΩ?ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΝ ΑΝΤΡΑ Μ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Τ ΠΑΝΤΑ.ΔΝ ΞΕΡΩ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ Μ Τ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ

Ανώνυμος είπε...

EXW NA PW MAKRIA KI AGAPIMENES TO KATA DINAMHN!!...EGW THN EXW MESA STO SPITI....EKANE MANOYRA AKOMA KAI GIA TH THESH POY EVALA TO KREVATI POY KOIMAMAI ME TON ANTRA MOY...AFTO ELPIZW NA SAS DWSEI NA KATALAVETE THN KOLASH!!...DE XREIAZONTAI POLA LOGIA....MAKRIA OSO MPORITE!!APOSTASH XILIOMETRIKH KAI PSIXIKH!!!....KAI ILIKIAKA NA TO DEI KANEIS...DE TERIAZOYME MAZI TOYS!!...AFTA!!

Unknown είπε...

Γεια σας ονομαζομαι αναστασια.Η ιστορια μου ειναι η εξης.Γνωρισα τα πεθερικα μου το 2005.Φαινονταν πολυ καλοι ανθρωποι.Εγω εμενα στην Πατρα εκει ηταν φοιτητης ο αντρας μου,αυτοι στην Αθηνα και ετσι δεν ειχαμε πολλα παρα δωσε.επειτα το 2008 μετα απο πολλες πιεσεις και παρακαλια του αντρα μου και της πεθερας ηρθαμε αθηνα για να βρουμε δουλεια και μεναμε μαζι τους μεχρι να εχουμε τη δυνατοτητα να παμε στο διπλανο σπιτι που εφτιαχναν γιατο γιο τους.Δουλευαμε πολλες,εγω σχεδον 12ωρο.Οταν ειμασταν στο δωματιο μας συνεχεια κατι εβρισκε η μανα του να ερθει να πει και η αδελφη κρυφοκοιταζε για να δει τι κανουμε.Οποτε καθολου προσωπικες στιγμες.Εγω τα σαβατα προσπαθουσα να βοηθησω με τις δουλειες του σπιτιου αλλα δεν ηθελα να επεμβαινω στης αλλης το νοικοκυριο,για να μην παρεξηγηθει.Ο πεθερος μου ειχε απαιτηση να κανω δουλειες καθε μερα και η κορη του να καθεται.Γιατι ελεγε οτι δεν την υιοθετησανε για να γινει υπηρετρια.Που?στο ιδιο της το σπιτι.επειτα τα χριστουγεννα του 2008 μου ειπε η πεθερα μου να φυγω απο το σπιτι γιατι δεν μπορουσαν να κυκλοφορησουν ελευθερα και να παω να νοικιασω.εκεινη την περιοδο ειχε αρρωστησει ο αντρας της με καρκινο.Ο καλος μου δεν τους εφερε αντιρηση μιας και ηταν χαλια ο πατερας του.εγω αποφασισα να κατεβω πατρα.τελικα πεθανε ο πατερας του τον γεναρη 2009.εμαθα μετα απο καποιους μηνες απο την πεθερα μου οτι με εδιωξαν απο το σπιτι για να δουν αν η οικογενεια μου ειχε λεφτα για να μου νοικιασουν.τον σεπτεμβρη 2009 αποφασισαμε με τον αντρα μου να συζησουμε στο διπλανο σπιτι.τοτεαρχισε η πεθερα να μπαινει οποτε ηθελε,ειχε κλειδια γιατι ελεγε πως το σπιτι ειναι στο ονομα της,επαιρνε πραγματα απο το ψυγειο χωρις να ρωτησει και ηθελε να ανακατευεται σε ολα.παραπονιομουν στον αντρα μου χωρις ομως να το τραβαω πολυ,ειμαι υπομονετικος ανθρωπος.πεταγε μπιχτες οτι οταν ειναι να παντρευτουμε να κανουμε προγαμιαιο συμβολαιο(υπονοουμενο οτι τον παιρνω για τα λεφτα)και πως εγω δεν ειμαι παρθενα οπως ηκορη της.αντε μην ανοιξω το στομα μου μαυτα που ξερω.το 2011 εμεινα εγκυος και η χαρα μας ηταν μεγαλη.πηγε ο καλος μου την εφερε διπλα να το ανακοινωσουμε μαζι κι αυτη οταν το ακουσε κατεβασε τα μουτρα της.ειπαμε οτι θα κανουμε πολιτικο γαμο και αργοτερα θρησκευτικο.αυτη ακομα πιο κατω τα μουτρα.τελικα το μωρο μας το χασαμε στις 8 εβδομαδες κυησης.μια μερα που ημουν στο σπιτι της δε θυμαμαι πως ηρθε η κουβεντα και λεει η αδελφη του,μαμα λες να φταιμε εμεις που εχασαν το μωρο με αυτα που λεγαμε.τοτε η πεθερα μου αλλαξε χιλια χρωματα.γυρευε τι θα μου εσουραν. Τελικα παντρευτηκαμε κανονικα 31/12/11.αυτη με μουτρα και να κοιταει τους δικους μου αφι ψιλου.της κοψαμε τον πολυ αερα ομως.ο αντρας μου ζητησε τα κλειδια,θυμωσε αλλα την εγραψε.ευτυχως δεν παιρνει το μερος της γιατι εχει δει οτι θελει να τον ελεγχει και οτι τον χρησιμοποιει για να τις κανει δουλειες.εχουμε σταματησει να τις δινουμε αναφορα που παμε γιατι ηθελε να ερχεται μαζι μαςκαι δε μας μιλαει οταν βγαινουμε βολτα,το παιζει κακομοιρα και κλαιει.ενε κακο συνηθειο εχει μεινει μονο.οταν καλουμε κοσμο ερχεται διπλα ακαλεστη και τι να πεις μπροστα στους αλλους?απλα εγω δεν της δινω σημασια για να καταλαβει οτι ειναι ανεπιθυμητη.εχει κανει πολλα τοσα που πρεπει να γραψω βιβλιο.συγγνωμη για την πολυλογια.ηθελα να ξεσπαθωσω.να πω μονο κατι τελευταιο οτι απο τη στεναχωρια μου με αυτα που κανει και λεει εβγαλα καρκινο στο θυροειδη και λεμφαδενες ευτυχως ομως τωρα ειμαι τελειως καλα.

Unknown είπε...

Γεια σας ονομαζομαι αναστασια.Η ιστορια μου ειναι η εξης.Γνωρισα τα πεθερικα μου το 2005.Φαινονταν πολυ καλοι ανθρωποι.Εγω εμενα στην Πατρα εκει ηταν φοιτητης ο αντρας μου,αυτοι στην Αθηνα και ετσι δεν ειχαμε πολλα παρα δωσε.επειτα το 2008 μετα απο πολλες πιεσεις και παρακαλια του αντρα μου και της πεθερας ηρθαμε αθηνα για να βρουμε δουλεια και μεναμε μαζι τους μεχρι να εχουμε τη δυνατοτητα να παμε στο διπλανο σπιτι που εφτιαχναν γιατο γιο τους.Δουλευαμε πολλες,εγω σχεδον 12ωρο.Οταν ειμασταν στο δωματιο μας συνεχεια κατι εβρισκε η μανα του να ερθει να πει και η αδελφη κρυφοκοιταζε για να δει τι κανουμε.Οποτε καθολου προσωπικες στιγμες.Εγω τα σαβατα προσπαθουσα να βοηθησω με τις δουλειες του σπιτιου αλλα δεν ηθελα να επεμβαινω στης αλλης το νοικοκυριο,για να μην παρεξηγηθει.Ο πεθερος μου ειχε απαιτηση να κανω δουλειες καθε μερα και η κορη του να καθεται.Γιατι ελεγε οτι δεν την υιοθετησανε για να γινει υπηρετρια.Που?στο ιδιο της το σπιτι.επειτα τα χριστουγεννα του 2008 μου ειπε η πεθερα μου να φυγω απο το σπιτι γιατι δεν μπορουσαν να κυκλοφορησουν ελευθερα και να παω να νοικιασω.εκεινη την περιοδο ειχε αρρωστησει ο αντρας της με καρκινο.Ο καλος μου δεν τους εφερε αντιρηση μιας και ηταν χαλια ο πατερας του.εγω αποφασισα να κατεβω πατρα.τελικα πεθανε ο πατερας του τον γεναρη 2009.εμαθα μετα απο καποιους μηνες απο την πεθερα μου οτι με εδιωξαν απο το σπιτι για να δουν αν η οικογενεια μου ειχε λεφτα για να μου νοικιασουν.τον σεπτεμβρη 2009 αποφασισαμε με τον αντρα μου να συζησουμε στο διπλανο σπιτι.τοτεαρχισε η πεθερα να μπαινει οποτε ηθελε,ειχε κλειδια γιατι ελεγε πως το σπιτι ειναι στο ονομα της,επαιρνε πραγματα απο το ψυγειο χωρις να ρωτησει και ηθελε να ανακατευεται σε ολα.παραπονιομουν στον αντρα μου χωρις ομως να το τραβαω πολυ,ειμαι υπομονετικος ανθρωπος.πεταγε μπιχτες οτι οταν ειναι να παντρευτουμε να κανουμε προγαμιαιο συμβολαιο(υπονοουμενο οτι τον παιρνω για τα λεφτα)και πως εγω δεν ειμαι παρθενα οπως ηκορη της.αντε μην ανοιξω το στομα μου μαυτα που ξερω.το 2011 εμεινα εγκυος και η χαρα μας ηταν μεγαλη.πηγε ο καλος μου την εφερε διπλα να το ανακοινωσουμε μαζι κι αυτη οταν το ακουσε κατεβασε τα μουτρα της.ειπαμε οτι θα κανουμε πολιτικο γαμο και αργοτερα θρησκευτικο.αυτη ακομα πιο κατω τα μουτρα.τελικα το μωρο μας το χασαμε στις 8 εβδομαδες κυησης.μια μερα που ημουν στο σπιτι της δε θυμαμαι πως ηρθε η κουβεντα και λεει η αδελφη του,μαμα λες να φταιμε εμεις που εχασαν το μωρο με αυτα που λεγαμε.τοτε η πεθερα μου αλλαξε χιλια χρωματα.γυρευε τι θα μου εσουραν. Τελικα παντρευτηκαμε κανονικα 31/12/11.αυτη με μουτρα και να κοιταει τους δικους μου αφι ψιλου.της κοψαμε τον πολυ αερα ομως.ο αντρας μου ζητησε τα κλειδια,θυμωσε αλλα την εγραψε.ευτυχως δεν παιρνει το μερος της γιατι εχει δει οτι θελει να τον ελεγχει και οτι τον χρησιμοποιει για να τις κανει δουλειες.εχουμε σταματησει να τις δινουμε αναφορα που παμε γιατι ηθελε να ερχεται μαζι μαςκαι δε μας μιλαει οταν βγαινουμε βολτα,το παιζει κακομοιρα και κλαιει.ενε κακο συνηθειο εχει μεινει μονο.οταν καλουμε κοσμο ερχεται διπλα ακαλεστη και τι να πεις μπροστα στους αλλους?απλα εγω δεν της δινω σημασια για να καταλαβει οτι ειναι ανεπιθυμητη.εχει κανει πολλα τοσα που πρεπει να γραψω βιβλιο.συγγνωμη για την πολυλογια.ηθελα να ξεσπαθωσω.να πω μονο κατι τελευταιο οτι απο τη στεναχωρια μου με αυτα που κανει και λεει εβγαλα καρκινο στο θυροειδη και λεμφαδενες ευτυχως ομως τωρα ειμαι τελειως καλα.

Ανώνυμος είπε...

Πολλές οι περιπτώσεις....Παθούσα και εγώ...Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι κακώς τρελαινόμαστε οι νυφες..οι πεθερές θέλουν ακριβώς αυτό να ασχολούμαστε μαζί τους να τσαντιζόμαστε και να τσακωνόμασυε με τους γιους τους για χαρη τους... Αυτές δεδομένου ότι είναι κ σε μία ηλικία δεν αλλάζουν θα είναι πάντα μάνες και πάντα εκεί...Τα όρια τ αβάζει ο γιος .....

Ανώνυμος είπε...

Καλά διαβάζω πολλά από τα σχόλιά σας και μερικές θα έπρεπε να ντρέπεστε. Ξεχνάτε οτί πολύ πιθανόν και σεις να γίνετυε πεθερές και να κάνετε τα ίδια και χειρότερα.Και μόνο που μιλάτε έτσι για τις μάνες που έφτιαξαν τους άντρες που "αγαπάτε" και το μίσος που βγάζετε δείχνει τι ανωριμότητα έχετε και σεις από την πλευρά σας και τι ήθος έχετε. Λυπάμαι αλλά δίνετε το κακό όνομα στο γυναικείο φύλο που οποιοδήποτε άλλο θηλυκό βλέπετε , βγάζετε ανταγωνισμό. Κάντε μια εσωτερική ανασκόπιση πρώτα, κρίνετε τον εαυτό σας προτού κρίνετε άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Έχασα την πεθερά μου πριν 20 μέρες. Αν μπορούσα θα την αποκαλούσα μάνα γιατί έτσι στεκόταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πάντα πλάι στο γιο της και μου μεγάλωσε με καλοσύνη και αξιοσύνη 3 παιδιά. Μου άφησε ένα τεράστιο κενό. Υπομονή, μου έλεγε. Τα παιδιά σημαίνουν παιδεμός. Να είσαι γλυκιά και να μικρύνεις λίγο τη γλώσσα σου, μου έλεγε. Καλή μου γιαγιά... σε ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα εγω δεν εχω παραπονο απο την πεθερα μου ειναι καλη γυναικα αλλα δεν μου αρεσει να ανακατευεται στο νοικοκυριο μου .τουρμπο γινομαι.πως να το διαχειριστω να το πω ευγενικα αλλα να το καταλαβειμ τα φωτα σας

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσια καλησπερα σε ολες.! Ονομαζομαι Λιτσα κ χρειαζομαι επιγοντος συμβουλες.. Ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης..!!! Κ ποιος ευθυνεται γι'αυτο.? Φυσικα η πεθερα μου.. Ζω στην Γερμανια εδω κ 2 χρονια σχεδον με τον αντρα μου.. Απ'την αρχη της σχεσης μας ειχαμε θεματα με την μανα του.. Ειναι απ'αυτες που θελουν να χωνουν την μυτη τους παντου.! Εχω ακουσει τα εξαμαξης απο δαυτην.. Αλλα επειδη ο αντρας μου την υποστηριζει πολυ κ κατεβαζει τα μουτρα σαν μπεμπης αν ακουει κατι για την μαμακα του, ειπα να κανω κατι ετσι ωστε να μην ερχομαι σε κοντρα μαζι της..! Εχω καταντησει να μην αναγνωριζω τον εαυτο μου.. Δεν ειμαι εγω αυτη.. Κανω τον καραγκιωζη για να μην τσακωνομαι με τον αντρα μου κ να'χω την πεθερα μου να μου χτυπαει οτι της κατεβει αδιαφοροντας για το πως θα με κανει να αισθανθω.. Εγω απ'την μερια μου κανω πισω κ δεν δινω απαντησεις ουτε αντιμιλαω σε οτι κ αν πει..! Ο αντρας μου ολο κ θα βρει καποια δικαιολογια για εκεινη.. Εγω παντα φταιω.. ! Τεσπα κοριτσια να μην σας τα πολυ λεω γιατι ειμαι ικανη να γραφω μεχρι αυριο.. Λοιπον..! Εχω ενα παιδακι 5 μηνων.! Στην Ελλαδα θα παμε τωρα τον Οκτωμβριο με αδεια..! Κ εχω την πεθερα μου να με πριζει στα τηλ. Καθε μερα κ να μου μιλαει για τον εγγονο της σαν να μην ειναι καν δικο μου παιδι.. Θα κανουμε τα βαφτισια του στην Ελλαδα τωρα κ η μανταμ πεθερα πηρε φορα κ δεν παταει φρενο..! Χωνεται παντου κ συμπεριφερεται αλλοκοτα..! Μεχρι κ που μου χτυπησε μπιχτη οτι η μανα μου εχει κ αλλο εγγονι κ πως εκεινη εχει καθε δικαιωμα σαν γιαγια που εγινε κ θα δει τον πρωτο εγγονο να κανει οοοοοτι θελει εκεινη ακομα κ να κουμανταρει κ την διοργανωση στα βαφτισια..! Ο αντρας μου την βρισκει παντα καλη κ της βρισκει μονιμος δικαιολογιες.. Κοριτσια χρειαζομαι την ΒΟΗΘΕΙΑ σας.. Με παιρνει τηλ. Κ μου κοκορευεται συνεχως κ μου πεταει μπιχτες.. Μου κανει παρατηρησεις γιατι δεν σηκωνω το τηλ. Ή γιατι δεν την παιρνουμε συχνα.. Ανακατευεται στα προσωπικα μας.. Κ εγω αντι να της απαντησω αναλογος καθομαι κ τσακωνομαι με τον αντρα μου που εκεινος συνεχεια την δικαιολογει..! Με κουρασανε κ οι δυο.. Τους βαρεθηκα ειλικρινα.. Τι να κανω.?????????? Μεχρι κ να χωρισω σκεφτηκα.. Περιμενω απαντηση σας κοριτσια..

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΑ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΑΣΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ!!!
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΣΤΕΙΛΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ!!!ΣΚΕΨΟΥ...ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ?
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ!!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!ΒΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ!!ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΤΕ ΕΤΣΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!!ΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ-ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΣΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.

Ανθη είπε...

Αν την έχεις μαζί σου στο ίδιο σπίτι άστα να πάνε. Εγώ την έχω μαζί μας 15 χρόνια κ χαρά δεν έχω δει. Μόνο πικρές, αγανάκτηση, μισός κ κατάθλιψη. Τώρα δε μιλάμε 1 μήνα. Κορίτσια τι να κάνω.