Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Μουστοκούλουρα νηστίσιμα!!!!



Υλικά

1 φλ.τσαγιου πετιμέζι
1 φλ.τσαγιου αραβοσιτέλαιο
1 φλ.τσαγιου φυσικο χυμό πορτοκάλι
4-5 φλ.τσαγιου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ.τσαγιου ζάχαρη
2 κ.σουπας κακάο σκόνη
2 κ.σουπας κονιάκ
1 1/2 κ.γλυκου σόδα
2 κ.γλυκου κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γλυκου γαρίφαλο τριμμένο
1/4 κ.γλυκου μοσχοκάρυδο
Σουσάμι


Στην αρχή ρίχνουμε στο μίξερ τα υγρά στοιχεία και στη συνέχεια τα στερεά...το αλεύρι τελευταίο και σιγα σιγά το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε κ λιγο σουσάμι από πάνω..
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 15-17 λεπτά

Καλή επιτυχία!!

1 σχόλιο:

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

Καλησπερα Ιωαννα. Ειμαι φαν της μαμας σου. Τη διαβαζω απο το 2013 που ανακαλυψα το σαιτ της.Να χαιρεσαι την οικογενεια σου και τα υπεροχα παιδακια σου. Πριν λιγες μερες η μητερα σου αναρτησε μια εικονα απο μια υπεροχη μηλοπιτα και ειπε οτι της την εδωσες εσυ. Α ν μπορεις καποια μερα να μας αναρτησεις αυτη την συνταγη με τα πολλα μηλα να την κανουμε και μεις. Σ ευχαριστω πολυ. Καλο βραδυ να εχεις.