Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα φράουλα!!!!



  • Χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 500 γρ. έως 700 γραμμάρια ζάχαρη.Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τα γούστα σας και το πόσο γλυκές είναι οι φράουλές σας.
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
     Ξεκινάμε?

 Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. 
Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° (η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρρευστη μάζα από το κουτάλι - δες και υποσημείωση).
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρώμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: