Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ελάτε να φτιάξουμε ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!

DEE DEE...Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ...ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ; ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ...



ΥΛΙΚΑ


1 κούπα βιτάμ

5 αυγά

1 κούπα ζαχαρη άχνη μέχρι επάνω

1 φλ του τσαγιού αλεσμένα φουντούκια -ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ-

1 κούπα αλεύρι -άμα δεν βαριέστε κοσκινίστε το-

500 γρ. κουβερτούρα 70%- και περισσότερο εάν βρείτε περιεκτικότητας κακάο-


ΓΛΑΣΟ


1 κούπα κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

200 γρ κουβερτούρα


Φυσικά θα ήθελα να προσθέσω πως εάν πρόκειται να την σερβίρετε σε μικρά παιδιά,αποφύγετε τα αλεσμένα φουντούκια και χωρίστε τα γραμμάρια της κουβερτούρας σε γάλακτος σοκολάτα και πικρής-μισή μισή-

Έτοιμοι;;;; ξεκινάμε.....


το βούτηρο αφού έχει ζεσταθεί σ'ένα κατσαρολάκι,τοποθετούμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια. Στην συνέχεια αφού έχει λιώσει η κουβερτούρα στο βούτυρο,αδειάζουμε όλη αυτήν την ρευστή σοκολάτα στο μπώλ του μίξερ και την χτυπάμε καλά με την ζάχαρη άχνη και τους 5 ΚΡΟΚΟΥΣ αυγών.Τα ασπράδια τα αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε μαρέγκα.

Προσθέτουμε και το αλέυρι και το χτυπάμε στο μίξερ για πολύ λίγο ακόμα.

Ξεπλένουμε το μιξεράκι μας και αρχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά τα ασπράδια των 5 αυγών μέχρι που θα γίνει μία υπέροχη σφιχτή μαρέγκα.

Το μιξεράκι μας δεν μας χειάζεταιπιά και την θέση του παίρνει μία σπάτουλα με την οποία αδείαζουμε όλη την μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μία υπέροχη λαχταριστή λάβα!!!


Εδώ πρέπει να ανάψετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς αέρα και στην συνέχεια βουτηρώστε το ταψάκι ή την φόρμα όπου και θα τοποθετήσετε το μίγμα.


Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο και αρχίζουμε να μετράμε ακριβώς 9 λεπτά...Προσοχή όχι περισσότερα γιατί η σοκολατόπιτα δεν πρέπει να σφίξει!


Μέχρι να περάσουν τα 9 λεπτά,ζεσταίνουμε σ'ένα μικρό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος.Ρίχουμε και την άχνη μέσα και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να λιώσει η υπόλοιπη σοκολάτα...


Πέρασαν και τα 9 λεπτά και αφού κλείσουμε τον φούρνο,αφήνουμε την σοκολατόπιτα σε ΚΛΕΙΣΤΟ φουρνο άλλα 5 λεπτά.Στην συνέχεια αννοίγουμε τον φούρνο και βγάζουμε το ταψι έξω.


Ήρθε η ώρα που θα ρίξουμε απο πάνω όλη την υπόλοιπη σοκολάτα!


Καλή σας όρεξη...


ΥΓ/ Σε περίπτωση που δεν φαγωθεί ολόκληρο το ταψί και κρυώσει,να ξέρετε πως θα σφίξει αρκετά.Βάλτε την στο ψηγείο και κάθε φορά που θα θέλετε να προσφέρετε ένα κομμάτι της,βάλτε το κομμάτι για 15 δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα

8 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

παιδί της Αχτίδας και του Δημήτρη δεν είσαι???

φαίνεται...

καλησπέρα!!

ElenaG είπε...

Επειδή με τη ζαχαροπλαστική δεν τα παω καλά...
Όοοοοοοοοοοοοοταν θα ερθω Θεσσαλονίκη Ιωάννα μου
θα σε ειδοποιήσω να μου την φτιάξεις!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

"ζαχαρούλα@ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!ΧΑ!ΧΑ!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ElenaG@ Η ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ..ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΕΤΟΙΜΗ!!!ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΓΑΠΗ!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

DEE DEE MOY Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..ΕΠΕΙΔΗ ΔΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΥΚΕΥΩ,ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΧΤΙΔΑ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΜΑΛΛΟΝ Μ' ΕΓΡΑΨΕ!!!!!

Dee Dee είπε...

Χαιρομαι που σου αρεσε :):):)

Εγω προσπερναω τη συνταγη σου, επειδη το εχω παρακανει τελευταια παλι και ευχομαιενα υπεροχο απογευμα :)


Φιλια

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Dee Dee@ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ..ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια