Υλικά
- 400 gr.κρυσταλλ.ζάχαρη
- 300 ml.νερό
- 100 ml.γλυκόζη
- 20φύλλα ζελατίνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας υγρή βανίλια ζάχαρη άχνη κ κορν φλαουερ
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής για χρωματιστά
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό την ζελατίνη να μαλακώσει. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη,την γλυκόζη και το αλάτι να βράσουν. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση συνεχίζουμε και βράζουμε ακριβώς 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. - Κατεβάζουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
Το αφήνουμε να κρυώσει,εκτός ψυγείου μέχρι να "πήξει" ελαφρά.
Προσθέτουμε την βανίλια. - Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα,σε πασπαλισμένη με άχνη, λαδόκολα. - Πασπαλίζουμε με άχνη και κόρν φλάουρ.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον 16 ώρες εκτός ψυγείου.
Κόβουμε τα marshmallows σε ό,τι σχήμα θέλουμε. - Τα πασπαλίζουμε και πάλι με άχνη ετσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
Τινάζουμε ελαφρά.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
4 σχόλια:
ω!ω! ευχαριστουμε πολυυυυυυυυυυυυ!!
Προτιμώ να μου τα κάνεις εσύ!
Εμείς στη Κύπρο δεν έχουμε φύλλα ζελατινης με πόση ποσότητα αντιστοιχούν για σκόνη ζελατινης?ευχαριστώ πολύ!!
Andri Nicolaou 8 gr η καθε ζαλατίνη
Δημοσίευση σχολίου