Ας πιάσουμε ένα εποχιακό φρούτο το μανταρίνι...ειδικά αν είστε από τη Χίο τότε τα τρουφάκια σας θα μοσχοβολάνε,μιας κι η Χίο φημίζεται για τα μανταρίνια της!Ένα γλυκό εύκολο και οικονομικό ,μιας και θα φάτε μανταρίνια και δε θα πετάξετε τις φλούδες..θα τις μαζεύετε στο ψυγείο και μόλις είστε έτοιμοι ξεκινάτε για το γλυκό σας!!!
Θα χρειαστείτε:
750 γραμμάρια μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1 κιλό γρ. ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
750 γραμμάρια μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1 κιλό γρ. ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το πλάθετε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα...
3 σχόλια:
Η μανούλα γιατί δεν πήρε είδηση για τα τρουφάκια αυτά;
Καιρός να στείλεις τον Κυρ Δημήτρη για μανταρίνια, χαχαχαχα!!!!
Η καλύτερη σε όλα!!!Το μανταρίνι μου ξέφυγε στο λεμόνι εγώ!!!!
Πολλά Φιλιά χρυσοχέρα μου θα δοκιμαστεί προσεχώς!!!!
Δημοσίευση σχολίου