Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Γκοφρετάκια!!!!!!!!!!!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα
  • 65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 190 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 80 κρακεράκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 90γρ. σοκολάτα γάλακτος με φουντούκι
  • 140 γρ. φυστικοβούτηρο


  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη λεύκη και καστανή και βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα γάλακτος και φυστικοβούτυρο και λιώνουμε στα μικροκύματα.
  3. Για τη συναρμολόγηση, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα κράκερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Επάνω από την τελευταία στρώση των κράκερ ρίχνουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Αφού έχει παγώσει,το κόβουμε σε κομμάτια, σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΙΩΑΝΝΑ;

CHEF TO MARCHE BISTRO είπε...

ΕΛΕΝΗ , χρησιμοποιώ τα κλασικά κρακεράκια ALLATINI..