Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλο πράγμα η συγχνώμη!


θα ξεκινήσω την ανάρτησή μου με μία πολύ όμορφη ιστορία...
"Ήταν κάποτε δύο φίλοι που περπατούσαν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας απο τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Ο τελευταίος πονεμένος,αλλά χωρίς να πεί τίποτα, έγραψε στην άμμο ...-ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ-
Συνέχισαν να περπατούνμέχρι που βρήκαν μιά όαση,όπου και αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο.Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι δεν ήξερε καλό κολύμπι και πήγε να πνιγεί. Αμέσως ο φίλος του τον βοήθησε και τελικά σώθηκε. Όταν συνήλθε,έγραψε πάνω στην πέτρα -ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ!-
Μόλις ο φίλος του διάβασε και στην άμμο και στην πέτρα τα όσα έγραψε για κείνον γύρισε και τον ρώτησε ΓΙΑΤΙ; Γιατί τη μία φορά έγραψες πάνω στην άμμο και την άλλη πάνω στην πέτρα;
Τότε του απάντησε...
"-Όταν κάποιος μας πληγώνει,πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγχνώμης μπορούν να το σβήσουν.Άλλα όταν κάποιος κάνει κάτι καλό,πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει!!!"
Αυτή λοιπόν η μικρή ιστορία μας μαθαίνει να γράφουμε τα τράυματά μας στην άμμο και να χαράζεις τις χαρές σου στην πέτρα.
Ωραία τα γράφουμε μα πολύ δύσκολα τα υλοποιούμε...Χθές βράδυ έκατσα και σκέφτηκα αν κάπου έχω κάνει λάθος κι αν έχω κρίνει σκληρά κάποιους ανθρώπους.
Σήμερα το πρωί είχα πάρει τις αποφάσεις μου...Ζήτησα συγχνώμη σε κάποιον που πραγματικά είχα πληγώσει και κράτησα κοντά μου μονάχα ανθρώπους που με γεμιζουν απο μικροχαρές και οι καθημερινές πράξεις τους δείχνουν το πόσο μ'αγαπάνε κι εμένα και τα παιδιά μου!!!!
Μπορεί να άργησα ...αλλά έμαθα απ' τα λάθη και τις πράξεις μου...
Εσείς;;;;;

9 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Δυσκολα μαθηματα μας βαζεις Ιωαννα μου.

Εχω υπαρξει κι εγω αδικη, καποιες φορες ζητησα συγνωμη, καποιες αλλες φορες δυστυχως ντραπηκα να το κανω.

Αν γινει η αρχη να κατανοησουμε τα λαθη μας, ειναι το κυριοτερο βημα που θα μας οδηγησει στην αλλαγη, στην βελτιωση, στην εξελιξη.

Ωραια αναρτηση :)

Καλο απογευμα!!!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

Dee Dee, ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΣΑΚΩΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΕΣΥΝΔΕΣΗ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΠΕ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ 'ΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΦΙΛΑΚΙΑ

neni είπε...

Mπράβο Ιωάννα μου,πολύ καλά έπραξες.Οφείλουμε να ζητάμε συγνώμη όταν πραγματικά έχουμε μετανιώσει για την συμπεριφορά μας.

lena_zip είπε...

Ναι κι εγώ ζητάω συγγνώμη όποτε νιώθω να έχω μετανιώσει για κάτι. Ή όποτε άθελά μου πλήγωσα κάποιον.
Έχω ζητήσει συγγνώμη και χωρίς να φταίω κάποιες στιγμές. Έκρινα ότι το να λυθεί η παρεξήγηση ήταν πιο σημαντικό από οποιονδήποτε εγωισμό και έτσι είπα τη συγγνώμη που δεν ήταν διατεθιμένος να πει ο άλλος.
Δεν ξέρω αν κάνω καλά, ούτε αν υπάρχουν συνταγές για το σωστό και το λάθος. Αλλά πάντα προτιμώ να εκφραστώ ειλικρινά με όποιο κόστος.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

neni, ξέρεις με κούρασαν οι δήθεν σχέσεις και φίλοι..πλέον κρατάω αυτούς που αξίζουν και ζητάω και συγχνώμη σε όσους δεν φέρθηκα δίκαια!

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

lena_zip , Μ' ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΥ ΕΙΠΕΣ..ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΧΝΩΜΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ.

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, @ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΤΣΙΑ Η ΣΥΓΧΝΩΜΗ!!!

Maria Tzirita είπε...

Τι σύμπτωση η ανάρτησή σου σήμερα Ιωάννα μου... Μόλις τελείωσα το επόμενο βιβλίο μου και κάπου γράφω μέσα: "Η συγνώμη που δεν είπες σε βασανίζει χειρότερα από τη συγνώμη που δεν άκουσες...."
Άρα, ξέρεις πως σε νιώθω..
Φιλιά πολλά σε σένα κι όλη την οικογένεια!