Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Ρολάκια λεμονιού!!!!!!!!!!!!!!


θα χρειαστείτε:

16 φέτες ψωμί
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
120 τυρί κρέμα, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι  lemon curd ,θα την βρείτε ΑΒ Βασιλόπουλο,για να μην παιδεύεστε και φτιάχνετε μόνοι σας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας


Εκτέλεση
Πάρτε ψωμί του τοστ χωρίς κρούστα ή αφαιρέστε την από τις φέτες ψωμιού. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να τις κάνετε επίπεδες.
Χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα.
Χτυπήστε την κρέμα τυριού και 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να γίνει απαλή. Προσθέστε την κρέμα λεμονιού. Ανακατέψτε μαζί την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ.
Απλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο τέλος της κάθε φέτας ψωμιού. Τυλίξτε προσεκτικά.
Βουτήξτε τα ρολά στο μίγμα των αυγών. Τηγανίστε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε και κυλήστε στο μίγμα ζάχαρης κανέλας, ενώ είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρετε αμέσως. Φτιάχνετε 16 ρολά

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Γκοφρετάκια!!!!!!!!!!!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα
  • 65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 190 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 80 κρακεράκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 90γρ. σοκολάτα γάλακτος με φουντούκι
  • 140 γρ. φυστικοβούτηρο


  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη λεύκη και καστανή και βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα γάλακτος και φυστικοβούτυρο και λιώνουμε στα μικροκύματα.
  3. Για τη συναρμολόγηση, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα κράκερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Επάνω από την τελευταία στρώση των κράκερ ρίχνουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Αφού έχει παγώσει,το κόβουμε σε κομμάτια, σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Τρουφάκια μανταρινιού

Ας πιάσουμε ένα εποχιακό φρούτο το μανταρίνι...ειδικά αν είστε από τη Χίο τότε τα τρουφάκια σας θα μοσχοβολάνε,μιας κι η Χίο φημίζεται για τα μανταρίνια της!Ένα γλυκό εύκολο και οικονομικό ,μιας και θα φάτε μανταρίνια και δε θα πετάξετε τις φλούδες..θα τις μαζεύετε στο ψυγείο και μόλις είστε έτοιμοι ξεκινάτε για το γλυκό σας!!!
Θα χρειαστείτε:


750 γραμμάρια μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1 κιλό γρ. ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. 
Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες  φλούδες, την αμυγδαλόψιχα  και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το πλάθετε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας  και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα...